4 adet implant üzeri sabit diş tedavisi genellikle implant destekli bir köprü veya implant destekli bir protez kullanılarak gerçekleştirilir.

Muayene ve Planlama

  • İlk adım, ağız sağlınızın değerlendirilmesi ve tedavi planının oluşturulmasıdır. Diş hekiminiz, implantların yerleştirileceği bölgeleri belirlemek ve uygun tedavi seçeneklerini tartışmak için radyolojik görüntüler (örneğin, panoramik röntgen, tomografi) kullanılır.

İmplantların Yerleştirilmesi

  • İkinci aşamada, implantlar çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. İmplantlar genellikle titanyumdan yapılmıştır ve çene kemiği ile entegre olmaları birkaç ay sürebilir. Bu süreç osteointegrasyon olarak adlandırılır.
  • All on four implant sisteminde implantların ikisi açılı ikisi de dikey olarak ön bölgeye yerleştirilir. Bu sayede kemik azlığı olan bölgelerde yer kazanımı sağlanarak implant yapılamayacak bölgelere bile implant uygulanabilir.

Geçici Protez Takılması (Opsiyonel)

  • İmplantların osteointegrasyonu süreci boyunca, diş hekiminiz geçici bir protez takabilir, böylece hastanın estetik ve fonksiyonel ihtiyaçları karşılanabilir. All on four sisteminde geçici protez yapılması daha kolaydır. İmplantlar üzerine geçici diş vidalanır ve hasta klinikten dişli olarak çıkar.

İmplantların Üzerine Abutment Takılması

  • İmplantların üzerine abutment adı verilen bağlantı elemanları takılır. Abutmentlar, diş hekimine protezi bağlamak için kullanılır. Bu aşama, diş etinin düzeltilmesini içerebilir.

Kalıcı Protezin Yapılması ve Takılması

  • Laboratuvarda, diş teknisyeni, abutmentlara ve implantlara uygun bir şekilde yerleştirilen kalıcı protezi yapar. Bu protez, doğal dişlere benzeyen porselen veya seramik malzemeden olabilir. Protez, diş hekimi tarafından hastanın ağzına uygun hale getirildikten sonra implantlara sabitlenir.

 

Son Kontroller

  • Tedavi tamamlandıktan sonra, diş hekiminiz size bakım talimatları verecek ve düzenli kontroller için sizi takip etmeye devam edecektir.
    Sabit diş tedavisi, implantların doğal dişlere benzer bir şekilde işlev görmesini sağlar. Ancak, her hasta farklıdır ve tedavi planı kişisel ihtiyaçlara ve duruma göre uyarlanmalıdır. Tedavi öncesinde detaylı bir muayene ve planlama süreci, başarılı sonuçlar için önemlidir.

Henüz yorum yok

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Call Now Button